INTERNÍ NAVIGACE
HomeAbsolventiRadim Prosík / BPČ

Radim Prosík / BPČ

Radim Prosík / BPČ

Průběh mého studia na střední škole je sice už minulostí, ale minulostí, na kterou se jen tak nezapomíná. Jak čas plyne, přemýšlím o tom, jaké to bylo za časů, kdy jsem byl ještě studentem střední školy, konkrétně bezpečnostně právního oboru. Co mi to dalo a jakým způsobem mě to posunulo jak po stránce studijní, tak po stránce životní a mého osobního pohledu na svět.

Naučil jsem se zde spoustu věcí a spousta z nich mi pomohla a stále pomáhá v aktuálním životě a současném studiu Univerzity obrany v Brně, ať už jsou to znalosti práva, zdravé návyky tělovýchovy, základy taktického uvažování, znalosti cizích jazyků nebo matematika a český jazyk.

Nejen silné základy teorie, ale i praxe byla součástí studia, která ho dělala svým způsobem okouzlujícím a přínosným. Střelby, modelové situace a odborné exkurze a činnosti hlídky mohou sloužit jako příklady praxí, které během studia probíhají.

Příprava k maturitní zkoušce byla tvrdá a náročná, ale přeci jen, jak se říká, těžko na cvičišti – lehko na bojišti. Ačkoliv šla člověku hlava kolem z veškeré probírané látky, nebyla maturitní zkouška po pečlivé přípravě učitelů žádný problém.

Proto byla Integrovaná střední škola v Moravské Třebové a její obor Bezpečnostně právní činnost správná volba. Kombinace skvělého učitelského sboru a kolektivu studentů, který táhne za jeden provaz, se může zdát jako sen. Ovšem pro mě to byla realita, ke které se rád myšlenkami vracím.

 

Radim Prosík, maturant 2019, student 2. ročníku Univerzity obrany v Brně, hodnost desátník

Share With: