INTERNÍ NAVIGACE
HomeGastro kartaJak na lahodnou kávu naučil baristický kurz

Jak na lahodnou kávu naučil baristický kurz

Jak na lahodnou kávu naučil baristický kurz

Ve dnech 9. a 10. dubna se na naší škole uskutečnil baristický kurz pod vedením pana Tomáše Zahradila. Vybraní žáci gastronomických oborů se díky němu seznámili s kávou od pěstování až po její distribuci. Naučili se kávu rozeznat podle způsobu zpracování a pražení, a to nejen podle vzhledu zrnek, ale také podle chuti připraveného nápoje. Vyzkoušeli si seřízení mlýnku na různé hrubosti mletí pro přípravu jednotlivých druhů kávy a z ní odvozených nápojů i alternativní způsoby, jak kávu připravit.  Samozřejmě nechyběl ani nácvik šlehání mléka a příprava cappuccina. Kurz byl velice zajímavý a všichni účastníci jej úspěšně zvládli, což kromě nově nabytých dovedností dokládají také certifikáty, které jim byly na závěr předány.

 

Bc. Veronika Minaříková, učitelka odborných předmětů.

 

 

Share With: